De Cabrioletkas van de toekomst!

Sunroof & Roll-Air

Voor iedere oogst de perfecte oplossing!

lees meer

Rovero Systems neemt activiteiten HTS over

Holland Tuinbouw Systemen B.V. uit Wateringen heeft haar tuinbouwactiviteiten en voorraden op 10 januari overgedragen aan foliekassenbouwer Rovero Systems B.V. uit Raamsdonksveer. De servicemonteurs in vaste dienst verhuizen mee naar de nieuwe eigenaar. “Met deze acquisitie versterken we onze buitendienst en breiden we ons assortiment en onze dienstverlening aan klanten uit”, licht Rovero’s directeur Jacco van Delden toe. Raamsdonksveer – De door Rovero overgenomen activiteiten betreffen de constructie en het onderhoud van verschillende typen foliekassen en gevelinstallaties, waaronder gevelluchting en gevelschermen. Rovero is vooral enthousiast over de Sunroof Cabrioletkas van HTS, die een mooie aanvulling vormt op het RollAir concept dat de foliekassenspecialist uit Raamsdonksveer zelf ontwikkelde.

Meerdere voordelen
“RollAir en Sunroof zijn twee variaties op een thema dat sterk in de belangstelling staat”, aldus Van Delden. “Er komt wereldwijd meer vraag naar cabrioletkassen en dan is het mooi wanneer je twee hoogwaardige systemen kunt aanbieden. Ze hebben allebei hun waarde bewezen, het is maar net waar de klant in spé de voorkeur aan geeft. Met dit aanbod zijn wij uniek in de wereld.” De directeur ziet in de overname ook geografische voordelen. Rovero heeft van oudsher een sterke positie in Zuid-Nederland, maar is minder zichtbaar in West-Nederland. “Dat we vanaf nu ook de HTS-klanten kunnen bedienen, maakt een verschil”, merkt Van Delden op. “Het is ook een mooie aanleiding om versneld een eigen onderhoudsdienst in het leven te roepen, waarvoor we al plannen klaar hadden liggen. Tot nu toe huurden we altijd externe monteurs in, maar die kunnen niet altijd de snelheid en flexibiliteit bieden die onze klanten verwachten. Met onze nieuwe, ervaren collega’s uit het Westland kunnen we klanten met onderhoudscontracten direct beter ontzorgen.”

Nieuw bedrijf
Ook de verkopende partij is tevreden met de overeenkomst. Directeur Berry Zuiderwijk van HTS weet dat zijn mensen en producten bij Rovero in goede handen zijn. “Natuurlijk doet het pijn om afscheid te nemen van een bedrijf dat je met liefde hebt opgebouwd, maar mijn prioriteiten liggen nu anders dan een jaar geleden”, vertelt hij over de aanleiding voor de overdracht. “Vorig jaar heb ik een nieuw bedrijf opgezet, dat zetwerk en metaalconstructies levert aan de woning- en utiliteitsbouw. Daar kan ik meer technische creativiteit in kwijt. Het groeit hard en er is steeds meer tijd en energie mee gemoeid. Ik denk dat dit de beste oplossing is voor alle betrokkenen, inclusief onze huidige tuinbouwklanten. Rovero heeft een uitstekende reputatie en om die reden heb ik hun als eerste benaderd. De rest is geschiedenis.”

Tweede acquisitie op rij
De acquisitie is de tweede in korte tijd voor Rovero, dat in december 2022 de QuickZip fruitoverkappingen overnam van Hago Fruitsafe. “Beide acquisities passen goed in onze groeistrategie, die gericht is op innovatie, verduurzaming en het ontzorgen van klanten, waar zij zich ook bevinden”, zegt Van Delden. zeggen we met trots:

Rovero greenhouses: the smart way to grow!

Cabrioletkassen

Sunroof  / cabrioletkassen vrijloopstallen foliekassen
lees meer

Gevelsystemen

twin-rolgevel
gevel luchting
vastdraaigevel
lees meer

Scherming

horizontale en verticale  scherming installaties
lees meer

Drone video

Demofilm Sunroof